topbella

miércoles, 30 de mayo de 2012

El maltracte infantil

Aquests dos darrers dies, hem estat parlant sobre el maltracte infantil. De manera teòrica hem vist els tipus de maltractes que hi ha i un vídeo sobre diferents casos i com segons cada persona i el seu context, acaben superant-lo o no amb major o menor dificultat. Veient aquest vídeo he pensat sobre un altre tema que ja vàrem tractar: la resiliència. En altres entrades ja vaig exposar que crec que depenent de l’entorn de cada persona, aquesta té major o menor dificultat per fer front a les circumstàncies adverses de la vida superant-les amb èxit.

Dic això perquè quan he vist les diferents situacions veia com alguns si que se’ls veia que ja “havien passat pàgina” però en canvi altres encara parlaven amb ràbia, encara ho portaven dins. La noia gallega que és una persona que fins i tot fa xerrades sobre el maltracte tenia un marit, un fill i una mare que la recolzaven; en canvi, la noia que continuava anant a les xerrades, només tenia a la seva germana ja que els seus pares ni tan sols la havien cregut quan ella s’ho havia contat. Tot i que això són suposicions meves, jo veig la diferència entre l’entorn d’una i de l’altra i crec que això, com ja vaig dir, influeix en la seva capacitat de resiliència.

He trobat un vídeo que m’ha agradat per dos motius: per una banda, mostra conceptes com el masclisme o la discriminació que tot i que nosaltres a classe no els hem vist com a tal, encara són molt presents a la nostra societat; per altra banda, al final es veu com la nena surt d’aquesta “marea” que la estava enfonsant, i aquí és on ho torno a relacionar amb la capacitat de resiliència que com va dir n’Iñaki és la capacitat de navegar entre aigües turbulentes i sobreviure. Per tant, és un vídeo que per a mi mostra com una gran càrrega intenta enfonsar l’autoestima de la nena però al final aquesta surt “a flote”.

Per últim m’agradaria ressaltar una de les paraules que surten al final del vídeo: INDIFERÈNCIA. Això ja ho vàrem parlar quan parlàvem de l’afecció hi tal com diu Félix López: “No es suficiente el que no me golpees, tu cuerpotiene que ser cuenco, hogar y abrazo para mí”, és a dir, no hem d’oblidar que no basta amb no fer mal, hem de fer!


0 comentarios:

Publicar un comentario

Mi perfil

Mi foto
Úrsula
Estudiant de Quart de GEDI
Ver todo mi perfil
 
SEGON DE GEDI© Diseñado por: Compartidisimo